fredag 21 januari 2011

Får radiokanaler ljuga hur mycket de vill?

Idag har jag arbetat i fält och således spenderat en hel del tid i bil. Jag har transporterat mig runt halva Skåne och på den tiden lyckats täcka in ett gäng olika radiokanaler och på mer eller mindre varje kanal får man (efter några minuter) panik! På Bandit kör de stenhårt med kommentaren "vi spelar vad vi vill". Då undrar jag vilka är det som vill spela det som spelas? Alla låtarna går om igen efter en timme så personerna i fråga har nog dåligt minne. Man skulle ju kunna tänka sig att man spelade en låt en gång om dagen och sedan brassade på en massa annan rolig musik resten av dagen. På Rix kör de med sin "bäst musik just nu". Hur kan man påstå det när man spelar låtar som är hur gamla som helst och som i många fall aldrig ens har varit bra. P3 försöker täcka in för många musiksmaker att man tröttnar, dessutom traggar dom på tok för mycket. Mix kör samma skit som alla andra kanaler med undantag för att de ungefär en gång i timmen slänger in en gammal klassiker som gör att man skiner upp en stund.

Är det mer än jag som börjat fundera på faktumet att radiokanalerna har en skiva som går runt, runt, runt, runt?

Nu tänker jag i alla fall sluta fundera på enformiga radiokanaler och slänga igång en fin lista på Spotify istället, där spelas det iaf inte två lika låtar i rad om jag inte nödvändigtvis väljer det :)

3 kommentarer:

  1. p3 har ju många program som är himla roliga att lyssna på!

    SvaraRadera
  2. Välj Spotify eller cd för musik och P1 för radioprat. Alla andra kanaler är S M Ö R J A! //ELIAS

    SvaraRadera
  3. Jo jag vet att det mesta är smörja men det är svårt att ha massa skivor i bilen när man byter bil varje dag på jobbet ;) hehe... i min privata bil spelas alltid skivor :D

    SvaraRadera