torsdag 14 juni 2012

En presentation av mina odlingar

När jag ändå hade kameran med ut tog jag lite översikts bilder på mina odlingar.

Närmast till höger i bild har vi gullök, rödlök och silverlök. Sen i nästa ruta har vi tre sorters potatis. Längst bort till vänster har vi spenat och morötter och närmast till vänster har vi rädisor, sockerärtor, dill och fyra sorters sallad. Bakom mig har jag jordgubbslandet. Längst bort i bild (precis innan gräset börjar) har jag 7 nyplanterade hallonbuskar och bakom dem på gräsmattan står mina havtornsplantor.

Närmast bakom salladen har jag olika bönor, sockerärtor och rödbetor. Till höger om den rutan har jag fler rödbetor, salladslök och mangold samt squash. Längre bort i bild är en ruta med tagetes och ringblomma. Till vänster om den rutan har jag fler rädisor, spenat och squash och sist men inte minst har jag en ruta med solrosor och krasse. Till vänster om bilden har jag mina vinbärsbuskar och krusbärsbuske. Utmed vägen har jag satt dahlior som är på väg upp nu så längre fram i sommar kommer där vara en fint blommande häck av dahlior.

Detta var dagens rödaste jordgubbe som jag planerade att spara till morgondagen. Dessvärre hade min sambo andra planer för den men han försäkrade att den var god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar