måndag 22 april 2013

Det händer mycket nu

Våren är i full gång och jag har sett till att gödsla trädgårdslanden och förbereda så gott det går. Utemöblerna har kommit fram och står nu på vår uteplats. Det känns lite overkligt att det faktiskt inte är så att vi ska ha trädgårdsmöblerna på gräsmattan eller gårdsplanen utan faktiskt på en stenlagd yta. Lyxigt känns det.

 Efter ett par timmar med jordfräsen stal jag en kram av Gördis. Hon verkade dock ha ögonen på något helt annat än kameran.

 Kan ni förstå att dessa bägge damer snart ska ha ungar? Jag hoppas att det tagit och att det blir ungar någon gång kring den första maj.

Fram tills dess har de fått order att njuta av livet, beta gräs och ha det skönt. Det ser ut som att de tycker att det är en bra idé åtminstone.


Varje gång man passerar dem hoppar de upp mot staketet och vill bli klappade. Det är så fantastiska kaniner. Jag kan verkligen rekommendera folk att skaffa Belgisk jätte. Underbar ras är det.

 Eftersom det snart är dags för damerna att få ungar har Herman fått flytta hem till Putte (han som är far till damernas blivande ungar).
Det verkar gå väldigt bra och utbrytarkungen Putte har inte rymt en enda gång sedan Herman flyttade dit.

 Hönsen är glada och värper för fulla muggar. Det är lika roligt att titta på dem varje dag.

 Resterna från middagen går ner med god aptit.

 
Även Svante har börjat vara ute lite mer och han verkar tycka att det är toppen att springa runt och busa här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar