måndag 3 oktober 2011

Jordgubbar och vårdträd

Helgen har varit väldigt produktiv. Jag skördade massvis med jordgubbar i lördags så fikan blev väldigt trevlig. Te och nyplockade jordgubbar. Otroligt att mina plantor fortfarande ger bär. Jag gillar det. Under veckan som går här ska jag försöka rensa lite mer i mitt jordgubbsland och gräva upp lite sticklingar som är på väg. Det är så mycket sticklingar att jag kan gödsla med dem så är det någon som vill ha lite jordgubbsplantor är det bara att skrika till.


När jordgubbarna var uppätna for vi och köpte oss ett vårdträd till gårdsplanen. Det blev en skogslönn som vi planterade med min brors hjälp på söndagen efter att vi lagt golv på toaletten.

Här har vi vårt vårdträd. Inte är det så mycket för världen just nu men om några år (läs ett helt gäng med år) kommer det var stort och frodigt. För den som inte vet vad ett vårdträd är så kan jag berätta att det är något man förr ansåg att varje släktgård skulle ha. Vårdträdet skulle skydda mot hemskheter och att skada trädet betydde olycka. Man trodde också att hustomtarna bodde under/vid trädet och därför offrade man till dem där.
Nu är det inte så att jag kommer tro att det bor tomtar under min lönn men jag gillar tanken på att ha ett stort vackert träd som skyddar oss mot hemskheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar