torsdag 29 juli 2010

Ritt i Camargue

Är man på resa i närheten av Camargue är det i min värld klassat som synd att inte ha varit ute och ridit. Så jag åkte tillsammans med min moster och min brors flickvän till ett stall nära stranden och bokade in oss på en ridtur. Tyvärr kunde de inte erbjuda en tur samma dag utan vi fick glatt åka hem för att sedan återkomma igen dagen efter (det är tur att vi hade min snälle far som chaufför). Den två timmar långa ridturen var väl värd att vänta på. Förvisso gick de flesta hästarna som maskiner och löd order från turledarna istället för ryttaren men utsikten var makalös.


Solen värmde uppifrån och milda vindar från havet kompenserade och gav ett behagligt klimat.

Stranden delades av hästfolk och kitesurfare. Kan vara en udda kombination kan man tycka men det var väldigt imponerande att se alla dessa skärmar i luften.

Det tycktes aldrig ta slut. Varken stranden eller antalet kitesurfare man såg överallt. Strax efter att denna bilden togs fick jag och ett par andra ryttare möjlighet att galoppera över sanddynerna. Det var en makalös upplevelse. Glädje som är svår att slå. När vi saktade av log jag med hela ansiktet och jag kan knappt minnas när jag kände mig så tillfreds som just då. Om ni någonsin kommer till Camargue, ut och rid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar