tisdag 24 januari 2012

Läsa är fantastiskt

Jag har kommit in i en period av läsning. Jag känner att jag inte vill göra annat än att läsa. Boken som just nu ligger framför mig och väntar på att bli läst ytterligare lite i är Finger lickin' fifteen av Janet Evanovich. En underbar bokserie som jag följt under några år. Det började med ett loppisfynd på gymnasiet och nu har jag (med avbrott för ett gäng andra böcker) hunnit ifatt den svenska översättningen och helt enkelt fått gå över till den engelska. Jag har ett gäng böcker till liggandes som ska läsas i serien. Fram till bok 18 och sen ett par mellannoveller som inte räknas in i den ordinarie räkningen sas.

För den som gillar fartfyllda och roliga böcker kan jag varmt rekommendera denna serien om prisjägaren Stephanie Plum. Jag skrattar mig tårögd emellanåt för att nästa stund gräma mig över hennes otur och trots de överdriva situationerna kan jag känna igen mig i mycket. Och då inte i de exakta händelserna utan känslan man upplever vissa stunder.

Jag måste också nämna att om man känner sig osäker på att läsa böcker på engelska så är dessa en bra början. Det är enkelt språk och böckerna är otroligt lättlästa. De tar slut på ingenting känns det som. Så för er som tvekat - Gör inte det längre!

Nu övergår jag till Stephanies värld en stund. På återseende!

tisdag 17 januari 2012

Fina fisken

Idag kom mina två paket från Tradera. Underbart är bara förnamnet.


 Den nedersta fisken (den som simmar åt vänster) är den som tillkom till samlingen idag. Även en mindre variant av samma sorts fisk som var till för att ställa och inte hänga på väggen kom idag. Denna får jag visa bild på vid ett senare tillfälle. Jag tycker att de är underbara. De är signerade Norrman, Motala.


  
När jag ändå hängde upp den där fisken så passade jag på att hänga upp sommarens loppisfynd. En väggtavla i keramik designad Gabriel. Den gör sig fint i köket. Kan man något annat än le när man ser den? Hela jag blir glad när jag ser den skrattande trollsländan.

Jag sitter här i köket nu och ser på allt nytt som kommit upp på sistone. Jag borde nog gå en fotorunda så att jag kan delge er. Men detta får bli en annan dag för nu avrundar jag denna dagen med lite kattklappning sen är det godnatt som gäller.

Sov gott!

söndag 15 januari 2012

Nya filurer på Norregård

Sen en vecka tillbaka har mina nya små lurvbollar bott hos oss. Frigg och Freja har intagit det blivande hönshuset och det är otroligt roligt. De växer så det knakar och de blir mer och mer sociala för varje dag som går. Mycket trevligt.

 Frigg (till vänster) och Freja (till höger) när de sitter uppe på taket till sitt lilla krypin.

Här sitter de tillsammans bredvid sitt lilla krypin och tittar fundersamt på min fot.

 Freja är den blygaste av dem. Hon springer gärna och gömmer sig när man kommer för att sedan efter en stund smyga fram och nosa lite. När det gått en stund klättrar hon gärna upp i knäet men det ska vara på hennes villkor.

Frigg är den modigaste av dem. Hon stannar alltid kvar ute när man kommer in och hon springer inte iväg när man försöker klappa henne eller lyfta upp henne. Hon har inte heller något emot att sitta i knäet. Däremot kan hon vara lite störig och nafsa i halsduken eller i jackan.


Det är helt enkelt två trevliga kaniner som är väldigt olika personligheter. Det bästa är åtminstone att de verkar trivas bra här. De leker och hoppar runt och växer så det står härliga till. Nu är de bara 9 veckor och de kommer bli väldigt mycket större.

torsdag 12 januari 2012

Hård vind i byarna

... men även på landet.

Idag har har arbetsdagen bestått av ett ohyggligt väder. Dagar som denna önskar man att man satt på kontoret. Charmen med mitt jobb lös verkligen med sin frånvaro idag. Kultgängets första gemensamma fältdag för året spenderades utanför Ystad där vädret (helt enligt prognos) var otämjt. upp emot 24 m/s i byarna som det så fint heter men jag lovar att det var precis lika stark vind på åkern. Två ombyten kläder blev dyngsura så först nu många timmar senare känner jag mig ordentligt tinad. Så nu sitter jag här framför datorn med en stor kopp te, tända ljus och en knorrande katt. Livet är bra härligt ändå.

Efter denna blåsiga och kyliga dag blev det bara en kort visit hos kaninerna. Jag får kompensera det med en längre stund imorgon och en lång stund till helgen. Kanske är det dags att dom får komma ut och se den vida världen med. Kanske slänga upp lite galler i trädgården om vädret tillåter. I vilket fall blir det kvalitetstid.

Nu ska jag njuta av stunden och kela med katterna.

Godkväll gott folk

måndag 2 januari 2012

Snart är det färdigt

I två hela dagar förra veckan jobbade jag och mina fina vänner med mitt hönshus. Nu är det nytt fint tak på plats, golvet är sopat och de trasiga fönsterna är tillfälligt fixade. Kvar är det att ordna med lister runt om taket och att sätta upp en platta över ventilationen så att det inte regnar in längre. Sen ska det göras ombonat för mina två kaniner som kommer i helgen. Det ska bli så kul. Enligt planen ska vi få upp listerna ikväll och den där plattan kommer på plats senast fredag (krävs lite ljus för att våga sig upp på taket och jag behöver hjälp av sambon som jobbar hela veckan så det får vänta tills dess). Jag har redan planerat alla inköp, mina kaniner kommer få ett fantastiskt hem.

Nu ska jag förbereda lite kvällsmat.
Ha en underbar kväll allesammans!