onsdag 28 december 2011

Morgonbestyr

Idag är en det en lugn morgon som ger en uppstart till en händelserik dag. Jag gick upp samtidigt som sambon (vilket gör att jag sitter här nu och filosoferar medan normala semesterfirare ligger och drar sig i sängen) och har just nu två bröd i ugnen här finns receptet samt att jag har gjort en skållning till ett fikonröd (recept kommer senare). Jag väntar också på att mina nattgäster ska vakna och göra mig sällskap till frukosten, jag hoppas det blir snart för det börjar kurra i magen nu. Det får nog bli en kopp te i väntan på uppvaknandet.

I övrigt kommer dagen innebära inhandling av diverse byggmaterial till mitt hönshus (där kaninerna ska bo nu i vinter innan deras permanenta bostad blir klar) sen kommer min käre kusin och hjälper mig spika upp tak imorgon. Tänk vilka snälla folk man känner ändå! Tanken är också att vi ska handla all mat till nyår med idag så att det är gjort så kan man förbereda det som förberedas kan på fredag och tidigt på lördag utan att behöva köra till affären och slåss med alla andra.

Trevlig morgon på er alla!

torsdag 22 december 2011

Morgonstund har guld i mun

Ja det är väl så man säger. Själv känner jag just nu att morgonstund har en fin julgran på verandan.
Jag älskar att sitta och titta på vår gran och njuta. Arne brukar ligga på fårskinnet framför den när man kommer upp på morgonen. Det är en trevlig syn.

Denna morgonen var dessutom lite bättre än många andra. Jag vaknade och kunde njuta av att jag har julledigt så efter frukost med sambon sitter jag nu här och njuter av både gran, adventsljusstake och faktumet att vi ha en ny, fin och fungerande toalett.

Nu ska jag kela lite med katterna.

Ha en trevlig dag allesammans!



söndag 18 december 2011

Vinteräpplen men ingen snö

Jag var hemma hos mina föräldrar igår och grannen där har ett äppelträd där äpplena fortfarande sitter på trädet. Det är så fint när de hänger där på de kala grenarna. Jag tror jag ska till att förstora upp den här bilden så småningom. Den skulle nog göra sig i vardagsrummet tror jag. Tyvärr har vi ju inte fått någon snö här i mina trakter än och inte verkar det blir någon till jul heller. Så i år blir det en klassisk skånsk jul. Blaskig och regnig. Men inte ska det hindra min julkänsla från att få mig på bra humör! Trevlig fjärde advent på er!


söndag 11 december 2011

Söndagsfika

Idag njuter vi av en effektiv söndag med en välförtjänt tredje adventsfika bestående av lingonglögg och några knäck. Även vars ett smakprov av dagens verk, baileyspraliner. Det ska bli mycket spännande. Om de blir något att skryta om kommer det ett recept så småningom.

Förövrigt har dagen inneburit att hönshuset numera är fritt från plank och mer eller mindre fritt från cement-grusblandningen som de tidigare byggmästarna tätat taket med. Så nu är det lite spikrensning kvar innan man kan ge sig på att slå upp nya plank i taket. Medan jag gjorde detta grävde sambon och svärfar ner avloppet, en helgs arbete kvar sen ska det nog vara redo att användas. Om bara den envise rörmokaren med kunde få tummen ur och komma hit och dra lite rör.

Men nu är det i alla fall fika här.

Kram på er så länge